zaterdag 4 maart 2017

Hulp voor Phali, aan de aloë en menikmati tanpa daging

Gisteren deelde ik het al op mijn Facebookpagina. Phali, het geitje wat ik op afstand adopteer met een maandelijkse financiële bijdrage heeft hulp nodig. Ze knapt op maar haar vergroeiende kaakje wordt steeds meer een probleem. Doordat haar mond steeds verder openstaat droogt haar tong uit en wordt eten steeds moeilijker. Norma is op zoek naar een orthopedisch dierenarts die wel geitjes toelaat in de OK. Ja je leest het goed, het is toch verdorie niet te geloven.... Als je aankomt zetten met je dure opgedirkte chihuahua in een Louis Vuitton tas en een stamboompje dan wil de specialist je wel helpen, maar kom je met een geitje aan waar je zielsveel van houd heb je dikke pech omdat het een landbouwdier is.... WALGELIJK vind ik het, maar goed mijn mening doet er niet toe, ik wil alleen wel graag dat er iemand gevonden wordt die Phali en Norma kan helpen. Dus weet je een dierenarts/veearts die dit kan (en er goed in is) laat het alsjeblieft weten. Zelfs al woon ik km's bij Phali vandaan en heb ik haar nog nooit echt gezien, ik ben wel gehecht aan m'n kleine bloggeit.


Niet gewoon sapvasten maar aan de aloë (8)
Dan gaan we over naar de druppels en starten we met nummr 8. In het verleden deed ik weleens een sapvastenkuur, ondanks dat ik 4 jaar HBO Voeding en Diëtetiek gestudeerd heb, waarbij nergens naar voren is gekomen dat het 'werkt' vind ik het op z'n tijd gewoon lekker. Nu wilde ik dat dit jaar doen als druppel, maar ja misschien iets 'te makkelijk' voor mijn maatstaven 😉. Nu zag ik dat LinLicious een kuur Clean 9 als actie aanbood, tsja misschien was dat wat voor mij? Nou ik besloot gisteren dat het wel wat was en vanmorgen om 11:00 uur kon ik het hele pakket ophalen bij haar thuis, te tof! Als ik eenmaal mijn zinnen op gezet hebt moet het eigenlijk direct. Overal op internet lees je dat die aloë vera VIES is, VIES VIES VIES ennnn JA!!! ze hebben gelijk en het is nog niet eens de smaak, maar die lucht die eraan zit, ongekend, alsof je een vloeibare apotheek in een flesje hebt zitten. Knijper erop zoals op de foto 😅 en gaan ik heb in het verleden ook een kleikuur volgehouden dus dit moet ook lukken, als is elke slok echt met mijn neus dicht. De dag zit er bijna op, bij de McDonalds (dat had ik Myrthe al beloofd....) was het even zwaar ja, ik eet dan wel geen vlees, maar de geur was heerlijk. Ik mag nog een chocolade shake vandaag, nog een fiberstick en nóg een portie aloë, ik zit nu al nokkievol dus we kijken even wat er nog ingaat, van honger is echt geen sprake. Volgende week zondag, Myrthe's verjaardagsfeestje is dag 9 en de dag erna als ze echt jarig is dan weet ik wat het gedaan heeft, I'll keep you posted.


Menikmati tanpa daging (genieten zonder vlees) (26)
Twee weken geleden spraken we af met een vriend van ons om de 26e te komen eten, helaas kwam er een buikgriepje tussen dus morgen in de herkansing. Een uitgelezen kans om, ook al zit ik zelf vol aan de aloë en mag ik niet mee eten, weer een vegetarisch diner op tafel te zetten. Morgen  vul ik de tafel met allerlei lekkers uit het verre oosten:

Nasi goreng
Telor roedjak (gekookte eieren in roedjaksaus)
Sayur buncis (pittige sperzieboontjes)
Chinese vegan loempia's
Atjar ketimoen (zoetzure komkommer)
Singkong pedis (gekruide crackertjes van tapiocameel)
Kroepoek kampoen talie mas (gekeurde kroepoek van tapiocameel)
Bawang goreng (gebakken uitjes)
Pikantjes (pittige aardappelsnackjes)
Sambal, chilisaus en sriracha

De maaltijd wordt afgesloten met spekkoek en taro mochi (gevulde kleefrijstcakejes). Ik hoop dat de mannen en Myrthe genieten van deze maaltijd zonder vlees uit mijn favoriete keuken.

Dopjes van paps en mams (30) en kroonkurken van de bar (2)!
Vandaag waren we even op visite bij paps en mams en ze hadden weer een zakje plastic doppen voor me, erg lief, en zo de bedekte bodem van silo nummer twee is een feit! Sinds afgelopen maandag krijg ik ook de kroonkurken van de barcommissie echt tof. Als iemand een idee heeft om sneller meer kroonkurken te verzamelen dan hoor ik het graag.

Verder gebeurde er deze week niet veel op druppelgebied, ik gaf nog wel een Amnestey lichtje cadeau vandaag en heb alvast de Tony(s) voor april aangeschaft. Ik blijf zo lekker bezig en ben inmiddels verslaafd aan die positieve vibe. Ik hoor nog best vaak 'jij doet echt vreemde dingen' of 'je bent best vreemd' en ja dat klopt that's me 😗 Het weerhoudt me ook echt nergens van, voedt enkel de drang om lekker door te gaan 💋


2 opmerkingen:

  1. Wat zijn kroonkurken? Wat voor doppen zoek je? Ik wil wel mee sparen. Is een kleine moeite.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi wat lief! Kroonkurken zijn bierdopjes en qua doppen echt alle harde plastic doppen, denk aan doppen van:

      - Mineraal- of spuitwater
      - Frisdrankflessen
      - Melk- of yoghurtpakken
      - Fruitsappakken
      - Sportdrank
      - Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
      - Zepen en shampooflessen
      - Deo-en spuitbussen
      - Slagroombussen
      - Pindakaas- en chocoladepastapotten

      Keuze genoeg :)

      Verwijderen